Marianne Vos, Loes Gunnewijk en Marijn de Vries krijgen 1000 vrouwen op de fiets in uniek evenement!

WOY2

Een weekend na de Tour de France in Utrecht was het aan de vrouwen om Utrecht over te nemen en geel te kleuren tijdens het #Weownyellow festival bij Fort Vechten. Er werden onder leiding van prof wielrensters Marianne Vos, Marijn de Vries en Loes Gunnewijk tochten van 45, 85 of 145km gefietst. Na de finish was er een speciaal wielerfestival met een wielermarkt, bikewash, goodies, champagne, DJ Fajah Lourens en de tour de France op groot scherm.

Meer vrouwen op de fiets
Marianne Vos: ‘Het is fantastisch om te zien dat we zoveel vrouwen bij elkaar hebben gekregen om op de fiets te stappen. Het doel was om een evenement te creëeren waarbij we vrouwen konden inspireren om op de fiets te stappen en synergie te creëren tussen de absolute beginner en de professionals. Ik ben er trots op dat ik kan zeggen dat dit doel meer dan geslaagd is. De deelneemsters waren allemaal enthousiast. Ze willen samen fietsen, hebben zich sterker gemaakt, zelfvertrouwen gekregen en gewoon veel plezier beleefd. Dat is precies het gevoel dat wij met deze vrouwen willen delen. Het was een groot succes. Dankzij alle vrouwen maar ook dankzij Fort Vechten, Provincie Utrecht.’

#Weownyellow
Het #Weownyellow festival was het hoogtepunt van een nieuw en uniek internationaal programma dat in oktober 2014, door Marianne Vos, Marijn de Vries, Loes Gunnewijk en Roxanne Knetemann in samenwerking met Tour de France Utrecht, is gelanceerd met als doel om meer vrouwen op de racefiets te krijgen. Er gaan in de toekomst zeker nog meer van dit soort unieke evenementen plaatsvinden.

Voor meer foto’s KLIK HIER